Når jeg udvikler i PHP, forsøger jeg for alt i verden at bruge seneste version af PHP, følge best practices og undgå forældede funktioner. På den måde giver jeg mig selv og kunden det bedste udgangspunkt når PHP på et tidspunkt skal opdateres til en nyere version. Der udgives jævnligt nye versioner af PHP, som hver gang giver et ekstra hak opad på performance-fronten og/eller sikkerhedsfronten.
PHP står for Personal Home Page, og blev udviklet af en dansk-canadier ved navn Rasmus Lerdorf, som udgav den første version tilbage i 1994. Det er derfor et gammelt sprog, som først blev udviklet til at dække et bestemt personligt behov, som Rasmus havde til sin personlige hjemmeside.
Man kunne derfor ikke betragte PHP som et komplet sprog, dengang i 1994. Det har udviklet sig i mange forskellige retninger siden da, og bliver brugt på mindst lige så mange forskellige måder af millioner af udviklere rundt omkring på kloden. Et system som WordPress, som jeg også tilbyder min hjælp til, vurderes til at være ‘motoren’ bag 20 % af alle hjemmesider. WordPress er bygget i PHP, og har været det lige siden systemets start som et blogging-CMS.
PHP bliver stadig, som nævnt tidligere, den dag i dag opdateret og løftet til nye højder for hver version, der bliver udgivet. Der kommer nye, opdaterede metoder og funktioner, nye sikkerhedsopdateringer og en forbedret hastighed. Med PHP frameworks’ indtog, som eksempelvis Laravel og Symphony, giver det endnu flere muligheder i det ellers lidt støvede og gamle PHP-sprog.