JavaScript åbner op for nye muligheder

JavaScript Udvikling

Teknologier vi arbejder med, når vi koder i JavaScript

Nodejs
Express
Vue.js
Nuxt.js
jQuery
Vanilla JavaScript

JavaScript har en lang og gammel historie

Men flere og flere nye aspekter af JavaScript har ikke gjort det mindre populært med tiden

Sammen med HTML og CSS, er JavaScript en af de 3 kerneteknologier i World Wide Web, og man kan derfor stort set ikke undgå at stifte bekendtskab med sproget som webudvikler.

JavaScript blev lavet tilbage i 1995 af Brendan Eich, og har siden da vokset støt i popularitet blandt webudviklere. Det skyldes blandt andet, at JavaScript kan bruges i alle browsere – mens JavaScript er let og intuitivt at lære. Der findes et stort fællesskab for JavaScript-udviklere, mens sproget er standardiseret og velintegreret dybt ned i samtlige browsere.

En af de store grunde til JavaScripts popularitet er, at det kan eksekveres med det samme i den besøgendes browser, uafhængig af respons fra serveren. Det gør det muligt at lave webapplikationer der responderer på få millisekunder, uden at skulle vente på det typiske browser-load på 2-3 sekunder, som folk er blevet vant til.

Introduktionen af JavaScript frameworks og Node.js har ligeledes haft positiv indflydelse på sprogets popularitet og omdømme, da det nu ikke blot er et client-side sprog, men også kan benyttes server-side.

Hvis du går med tanker om at implementere JavaScript i dit webprojekt, eller overvejer at starte et nyt projekt i Vue.js, så skal du være mere end velkommen til at kontakte os!